Kirjoitinkin jo melko pitkästi kotisivujen uutisiin, mutta tännekin jotain. :)

Tuore lintuperhe voi hyvin, en tainnut viimeyönäkään herätä enää kertaakaan sirkutuksiin, eli niihinkin tottuu. Eilen koetin jo rengastaa ensimmäisen, mutta olin liian aikaisin liikkeessä, joten teen operaation uudestaan tänään illasta. Ensimmäinen poikanen on tuolloin yötä vajaa 10vrk. Tuossä iässä poikaset yleensä rengastetaankin. Enkuista en sitten tiedäkään, koska poikaset ovat vähän isompia, joten varmaan pari päivää aiemmin ainakin?

Hiljalleen sulatkin alkavat kehittyä. Vanhimmalla alkaa jo tulemaan pigmenttiä siipiin ja otsaan ja valkoista untuvaa on jo melko paksulti selässä ja päässäkin :) Pienimmällä on vielä vain ne pienet hahtuvat, jotka sillä oli kuoriutuessaankin. Hyvissä voimissa ovat kaikki, massut täynnä ruokaa ja vanhemmat ovat ruokkiineet esimerkillisesti! Olen tosi ylpeä vanhemmista.

Loistoahan minun ei ollut alunperin tarkoitus pesittää, mutta harmaiden poikasten toivossa ryhdyin siis tähän. Loistoa nimittäin on poikasena nypitty. Nyppiminen saattaa olla opittu käytöstä, vaikkei sitä olekaan voitu varsinaisesti todistaa, joten saan olla tarkkana poikasten ja Loiston suhteen. Jos näyttää että nyppimistä tapahtuu. Jos emo alkaa nyppimään, se tapahtuu yleensä vasta vanhempana ja varsinkin nyt, kun poikasia on noin vähän, pystyy isä yksinkin huolehtimaan poikasistaan ja nyppivä emo voidaan vierottaa perheestään. Nyppimiselle saattaa olla myös muita syitä, emo saattaa olla halukas jo tekemään uuden pesueen ja kokee omien poikastensa olevan tiellä tai sitten emo ei ole saanut kunnollista pesintärauhaa ja seurauksena nyppii.

Usein kuuleekin kehotettavan, ettei poikasia tarvitse käsitellä kuin aikaisintaan muutaman viikon ikäisenä, rengastusta lukuunottamatta ja tarpeeton pesällä kurkkikiminen jätettäisiin minimiin. Jopa aivan kesy ja ihmiseen luottava undulaatti saattaa viettiensä voimakkuudesta riippuen suhtautua aivan eritavalla tuttuihin asioihin, kun sillä on poikaset huollettavana ja vartioitavana.

Illasta koetan muistaa laittaa muutaman tuoreen kuvan. :)