Vähän jo piristymään päin. Loistohan on siis myös oksennellut pari päivää, sen takia tuossa kuvassakin nuo höyhenet on tuollaiset sotkuiset. Laitoin senkin antibiootikuurille... En keksinyt muutakaan ja kun tuota lääkettä kerran on. Se oksenteli eilen vielä todella voimakkaasti ja limaa irtosi paljon. Veteen se ei koskenutkaan, joten lääkitsin sitä ruiskulla aivan pienen määrän nokkaan. Tänä aamuna uudestaan. On se tuolta häkistään huudellut muille ja pysyy orrella, ei pörhistele ollenkaan, joten flunssasta tuskin on kyse.

Häkin pohjalta oli syöty paljon sanomalehteä, joten epäilen nyt tirpalla sitten sairauden aiheuttajaksi painomustemyrkytystä?? Loisto vain on luonteeltaan sellainen, että sen täytyy saada kokeilla kaikkea. Kuten syödä kämmenen kokoinen alue sanomalehteä... Luulen, että sillä käy aika pitkäksi kahden hiljaisen tytön kanssa. Meidän pitäisi saada tänne toinen koiras ja edes se yksi. Ei kaksikaan haittaisi... Johan tuossa helpommastakin tylsistyy.

Seuraan tämän päivän Loiston vointia ja katson sitten lääkitsenkö vielä illalla nokan kautta. Vedessäkin on lääkettä ja lisäksi tarjoan tuoreruoaa, jonka mukana lintu saa sitten muuta nestettä, jos ei vesi kerran maistu. Mutta en ihmettele jos ei juominen onnistu sillä limanerityksellä mitä se eilen oli. Aiemmin kukaan ei ole sotkenut naamaansa noin pahoin kuin Loistolla on nyt. Näin sen korvatkin tikkuisten höyhenten lomassa ja nolona täytyy myöntää, että säikähdin ensin kun näin se kolon päässä.. heh.

Nokassa Loistolla näkee nyt myös punkin tekemiä uria, eli tauti on jo edennyt yllättävän pitkälle. Eläinlääkäriltä saisin varmasti pyytäessä Strongholdia, sillä kammoksun ajatusta lääkitä lintua 2 kertaa päivässä parafiiniöljyllä nokkaan ja peräaukkoon neljän viikon ajan. Toisaalta Strongholdkin on vahva myrkky enkä aio antaa sitä ennen kuin Loisto on paremmassa kunnossa. Muuten pelkään tappavani sen. Parafiini öljy saattaa jättää munia vielä lintuun jotka saattavat kuoriutua myöhemmin, kun Stronghold tappaa perusteellisemmin.

Linnut ovat ihania lemmikkejä, mutta sairastapauksen sattuessa hoito on sitten vaikeaakin vaikeampaa ja henkiin jääminenkin asia erikseen...