Tämä ei ollut mitenkään suunniteltua, mutta kuten on ollut puhetta että häkin teko on meneillään ja siitä ei ole mitään tullut ja Trixielle pitäisi saada se vihreä poikakaveri... No nyt sitten kävi niin, että hain itselleni pienen "parven" omieni seuraksi. Siinä on äiti ja isä ja kolme poikasta n. kuukauden ikäisiä. Nehän eivät ole vielä edes luovutusiässä, mutta koska omien vanhempiensa mukana tulivat, niin eiköhän se käy päinsä. :) Linnut ovat kaikki "vihreitä", seuraa siis selostus, mitä vihreitä tarkalleen ottaen ;)

Poikaset
1931409.jpg

Vasemmalta oikealle:
Poika: Vaalean vihreä (normaali kuvio)
Tyttö:  Vaaleanvihreä kaneli-opaali
Poika tai tyttö: Harmaanvihreä opaali

Vanhemmat
1931412.jpg

Isä (oik.): Harmaanvihreä /kaneli ehkä opaali (geenit siis piileviä)
Äiti (vas.): Harmaanvihreä opaali

Eli koska yksi tyttöpoikanen on kaneli, on isällä piilevänä opaali. Ja näillä näkyminen epäilen myös opaali poikasta koiraaksi, jolloin isällä on piilevänä myös opaali. Molemmat vanhemmista ovat siis harmaavihreitä ja yksi poikasista oli perinyt harmaa geenin. Näiltä vanhemmilta pitäisi siis periaattessa olla mahdollista saada tuplatekijäisijä harmaita, jolloin poikanen on perinyt geenin molemmilta vanhemmiltaan, sekä sinisiä, sillä harmaa lintu kantaa aina sinistä geeniä perimässään. Ja isä periyttää 50% naaraspuoleisista poikasistaan kaneleita ja opaaleja. :)

Pöntön taidan jo poistaa, sillä emo oli kuulema taas viihtynyt siinä. Pääsee emo nyt tauolle. :) Nimiä en hoksannut kysyä, mutta saattaisin vielä huomenna kysyä niistä ja myös vanhempien iät. Kaikki linnut ovat hyvin pirteitä, eloisia ja laulavaisia! Nyt jo kaksinkertainen mekkala makuuhuoneessa entiseen verrattuna!! :D Olen oikein iloinen että sain antaa kodin näille kauniille ilopillereille.