Eilen illalla huomasin että Cielo oli vähän huonovointinen. Istui hiljaa itsekseen ja levitteli välillä siipiään väristellen ja myös oksensi. Kerran näin kun oksentamisen jälkeen se ravisti päätään niin, että suusta lensi limaa ja ehkä myös siemeniä sinne sun tänne. Olin hieman huolissani. Saimme Esan kanssa pyydystettyä sen toiseen häkkiin (lähestyin takaa ja otin hanskaan kiinni ja nopeasti toiseen häkkiin), ja sekin kävi aika helposti, koska Cielo vain nuokkui ja piti silmiään kiinni ja hitaasti reagoi muiden lentoon lähtemiseen.

Pidimme tyttöä yön lämpölampulla lämmitetyssä häkissä ja aamulla tarkkailin taas tilannetta. Huomattavasti pirteämpi lintu, uloste ollut vähän löysää yön aikana, mutta kiinteyty päivän mittaan. Iltapäivästä päästin sen jo takaisin muiden seuraan, eikä vastaavia oireita ole enää näkynyt. Mutta taitaa olla niin, että verkon vaihto on edessä, jos ei paljon parempaan, niin ainakin vähän.

Soitin myös aamusta lääkäriin, muutenkin minun piti kertoa Vivan kuulumisista antibioottikuurin loputtua, mutta ei sieltäkään sen kummempaa ohjetta annettu, Cielokin kun oli jo paremmassa kunnossa. Kerroin sinkkimyrkytys mahdollisuudesta ja lääkäri sanoi, että silloin kannataisi varmaan vaihtaa verkko. Ja näinhän se on...

Tänään olen sitten ollut todistamassa myös uutta parinmuodostusta kahdeltakin taholta. Viva nimittäin tyrkyttää takapuoltaan Nievelle, tuo meidän 12-vuotias mummelimme. Vaikka eihän siitä niitä vuosia huomaa, yhtä pirteä se on kuin nuo muutkin ja osaa vähän pirteämpikin. Ilmeisesti se on päätellyt, että nyt tai ei koskaan ja kun tuollainen komea mieskin on tuossa saatavilla. Tottahan on, että ennen kuin Viva pääsi isoon häkkiin, muuta naaraas yleensä vain istuskelivat yhdessä nurkassa ja Nieve lauleli yksikseen. Viva on heti ottanut ohjat käsiinsä ja käynyt kimppuun! ;)

Nokinenällä ja Loistolla tuntuu myös olevan oikein hauskaa keskenään. :) Takaa-ajo leikkejä ja pusuttelua. En vain ole varma, onko tämä platonista rakkautta vielä, sillä luulen, että Loisto vain kerjää ruokaa ja Nokinenä ottaa sen jo aikuisena naaraana ja kosiskelee sitä. Mutta molemmille tulee siitä hyvä mieli ja viihtyvät hyvin toistensa seurassa joten mikäs siinä.


Vähän kyllä surettaa katsella Veeraa ja Cieloa kun nököttävät kaksistaan jossain sivussa kun toiset vain kuhertelevat... Mutta enpä menisi vielä veikkaamaan näitä lopullisiksi pareiksi, mitä tahansa saattaa tapahtua undulaattiyhdyskunnassa. :)