1540327.jpg

Yllä ovat toivottvasti ensimmäisen undulaattipoikueeni emot. :) Toivottavasti siksi, että aina pariskunta ei ole toisilleen sopiva tai eivät muuten vain saa poikasia. Cielo ja Nieve kuitenkin selvästi pitävät toisistaan paljon ja Nieve kosiskelee Cieloa eniten heti Vivan jälkeen. Vivalla en poikasia voi enää teettää, sillä vanhalla neidillä on ikää jo yli 12 vuotta ja ilmeisesti,myös  rasvapatti rinnassa. Rasvapatti ei ole menoa haitannut, mutta se ja ikä ja myös seikka ettei Vivaa ole aiemmin pesitetty, osoittautuisi varmasti kohtalokkaaksi jos Vivan yrittäisi pesittää.

Cielo ja Nieve ovat molemmat syntyneet vuonna 2006, joten iältään ne sopivat hyvin pesitykseen. Suosituksena on, että isä olisi noin vuoden vähintään 8kk ja emo vähintään 1,5 vuotta ennen ensimmäistä pesitystä. Tällöin se on turvallisempaa.

Cielo on luonteeltaan rauhallinen ja tarvittaessa toimeliaskin undulaattinaaras, joka ei turhaan komentele muita vaan on oikein sopuisa ja kiltti. Se on kooltaan isompi kuin Nieve, joten toiveissa on saada hyvänkokoisia poikasiakin. Nieve taas on laulelevainen ja kaikkien kaveri sekin. Sillä on kova työ pitää iso naislauma tyytyväisenä ja se on koettanut tehdä parhaansa. Nieve ei koskaan nakuta kellekään ja on oikein herrasmiesmäinen. :) Siitä tulee varmasti yhtä hyvä isä kuin Cielosta äiti. :)

Poikasten värityksestä minulle ei ole varmaa tietoa. Koska molemmat vanhemmat ovat vaaleansinisiä tulee varmasti osa poikasista olemaan vaaleansinisiä ja kaikki perivät isältään resessiivisen kirjavan geenin. Se näkyy vain laikkuna takaraivossa. Nimensä mukaisesti resessiivinen kirjava periytyy vain resessiivisesti, joten poikasista ei pitäisi tulla isänsä kaltaisia kaksivärisiä undulaatteja. Tämä vaatisi sen, että Cielolla olisi tuo resessiivinen geeni piilevänä ja laikkua sillä ei ainakaan ole. Opaali-geenin peritytymisestä en ole varma, mutta sekin ilmeisesti saattaisi tulla piilevänä koiraspuoleisille poikasille. Minullahan ei ole aavistustakaan Nieven ja Cielon vanhemmista, joten yllätyksiä on kenties luvassa. :) Se kai hauskinta aina onkin itse poikasten saamisen lisäksi; jännätä minkä värisiä niistä tulee.

Alla olevasta kuvasta näette, että Cielon sulkasato on edelleen vaiheessa, höyhentupit eivät ole vielä kaikki irronneet, vaan ne näkyvät päässä töröttävinä tikkuina. Kun höyhenpuku on tasainen ja siisti molemmilla, voi laittaa linnut omaan pesimishäkkiin ja odottaa. Ja odottaa. Ja odottaa. :) Pesäpönttökin on vielä hankkimatta.
1540387.jpg