Minulla on uima-allas kokeilut käynnissä. Olen silloin tällöin suihkutellut lintuja, mutta eivät näytä siitä kovasti nauttivan, joten kokeilen sitten myös allasta. Allas on ripustettu takaseinään, tein siihen altaanmentävän aukon ja se on oikein passeli. Näkyy takana oikealla allaolevassa kuvassa.
1446036.jpg

Suurta suosiota se ei ole saanut. Loisto on osoittanut jonkinlaista mielenkiintoa kurkkimalla reunalta ja kun laitoin sinne salaattia se näykki salaattia, mutta ei käynyt uimassa. Veerakin on kerran nähty reunalla istumassa, niin että pyrstö ainakin kastui ;) Viva ei ole käynyt ollenkaan, vaikka se on ennen ollut aivan hurja pulikoimaan. Allas on kyllä uusi ja sijaintikin jotain aivan muuta kuin mihin se on aikoinaan tottunut. Nyt minulla oli sitten pari päivää vesi pois ja tilalla hirssiä. :) Hirssi maistui ja Loisto kävi useaan otteeseen altaan sisällä syömässä. Ja nyt olen sitten taas täyttänyt altaan vedellä, tosin pohjalla on vettä vajaan sentin ja siellä killuu salaatinlehti. :)

Veera kävi juuri ovella näykkimässä salaattia, kääntyi takaisin ja pärskytteli nokalla ja räpisytteli siipiä niin kuin olisi muka kovastikin kastunut siitä salaatin puraisemisesta... Loistokin kävi katsomassa. Hiljaa hyvä tulee, niin se vain on näiden elukoiden kanssa.

Olen lukenut, että monet vievät lintunsa ja erityisesti isommat ihan suihkuun ja siellä sitten kylvetään. En tiedä miten sellainen onnistuisi näiden kanssa. Ensin pitäisi linnut saada jotenkin suihkuun ja sitten totuttaa ne vielä siihen, että siellä kastutaan ihan läpimäräksi, vaikka siihen ne varmasti tottuisivat pian kun säännöllisesti sen toistaa ja varmasti oppisivat myös pitämään siitä. Jotenkin ne pitäisi varmaan laittaa johonkin pienempään häkkiin, kun eivät ole kesyjä ja sitten ne pitäisi vielä ottaa kiinni, jotta ne saisi häkkiin... Menee kamalan vaikeaksi ja lintuja stressaavaksi sellainen. Joten tyytynen näiden kanssa suihkutteluun ja altaassa kylpemiseen.