Nyt on muutto ohi ja sietää vähän päivittää pitkän tauon jälkeen. Viime viikon torstaina 3. päivä heinäkuuta laitoin lintusille pöntön isoon häkkiin. Päätin siis pesittää ne tuossa suuremmassa häkissä, aussit asustelevat pienemmässä nyt pesinnän ajan varmaankin. Viikon ajan pönttöä on karteltu, kunnes joskus keskiviikko-torstain aikoihin Cielo uskaltautui nakertamaan pöntölle johtavaa oksaa (tuoretta pihlajaa) ja päivä päivältä nakerrettu kohta oli edennyt lähemmäs pönttöä. Viikonlopun olin itse poissa ja ilmeisesti tänä aamuna oli sitten jompikumpi, todennäköisesti Cielo, on käynyt pöntössä ja nakellut pehmikkeitä lattialle :D Pehmikkeiden nakkelu on normaalia ja taitaapa jopa suurinosa naaraista vähän vähentää sitä itse laittamaa pesämateriaalia mieleisekseen.

Nyt vain otin vähän takapakkia, kun olin ostanut mielestäni liian pienen pöntön ja olin jo vähän huolissani mahtuisivatko emot /emo sinne ja vielä poikasetkin ja nyt kotona käydessäni jostain varaston perukoilta löytyi upouusi pesäpönttö, jota olin ilmeisesti koettanut omille linnuilleni joskus aikaa sitten... En tosiaan ollut muistanut moista! Joten nappasin isomman ja kätevämmän (avata) pöntön mukaani ja vaihdoin sen sitten tänään sen pienemmän tilalle. Joten nyt varmaan taas joutuvat tutustumaan pönttöön uudestaan... Mutta olo tuntuu nyt vähän huolettomammalta, kun on tipuilla tilavempi olla. Että se oman lintulajin kuva siinä tuotteessa mitä kaupasta osto ei välttämättä tarkoita sitä, että se on kyseiselle lajille sopiva! Ostin myös pesämateriaalia jonka kyljessä luki "ideal nestmaterial" joka osoittautui sitten pitkiksi langanpätkiksi! Sellaiset voivat helposti kiertyä pienen tai vähän isommankin poikasen kurkun ympärille ja kuristaa sen! Silppusin itse langat 1cm-0,5cm pitkiksi ja käytin sitä pöntön pehmikkeenä, mutta siitä oli tosiaan jo puolet nakeltu pois ja lisää varmasti seuraa kun tutustuvat uuteen pönttöön.

Vaihdoin paperit häkistä toisen kerran muuton jälkeen ja linnut saivat hepuli ja lensivät ulos. Nyt ne molemmat istuvat kavereiden häkin päällä ilmeisesti haluttomina mennä omaan häkkiin. Vaan kyllä routa porsaan kotiin ajaan, tässä tapauksessa varmaan nälkä.

Mutta mielenkiinnolla jään seuraamaan uusia eleitä. :) Kovasti ovat kuitenkin tähänkin saakka päivittäin kuherrelleet, Cielon en tosin ole vielä nähnyt nostelevat takapuoltaan, eikä sen vahanahka ole muuttunut sileästä vaaleansininsestä miksikään. Tai ehkä siinä on aivan pieni häivähdys ruskeaa havaittavissa. ;) Pesimävireisen naaraan vahanahka on usein syvän ruskea ja rosoinen pinnaltaan.

Lisää päivityksiä tiedossa myöhemmin ja ainakin heti kun taas tapahtuu!