Viime yönä Cielo ei ollut pöntössä. Jos munat olivat jo alkaneet kehittymään, on viime öinen kylmettyminen ehkä tappanut alkiot. En osaa sanoa, onko Cielo istunut munien päällä niin tiiviisti vielä, että munat olisivat jo kehittyneet niin pitkälle... No. Sen näkee sitten kuoriutuuko sieltä mitään. On kuitenkin normaalia, että ensimmäisellä pesimäkerralla naaras ei välttämättä haudo kunnolla ja joskus naaras jopa tarkoituksella jättää hautomatta ensimmäiset munat, jolloin ikäero ei olisi poikasilla niin suuri.

Kahden päivän ikäinen poikanen on jo iso verrattuna juuri kuoriutuneeseen. Ja kun ajatellaan, että poikasia saattaa isossa poikueessa olla jopa kahdeksan, kasvattaa ikä kokoeroa niin valtavaksi, että pienimmät poikaset helposti liiskaantuvat isompiensa alle. Puhumattakaan siitä, että emolla ei ole voimia ruokkia kaikkia tai se poikueen ollessa liian suuri, joutuu ruokkimaan liian usein eikä ruoka sen kuvussa ole vielä ehtinyt sulaa tarpeeksi, jotta pieni poikanen voisi sitä omassa kuvussaa käsitellä. Niin monta asiaa jotka voivat mennä pieleen. En halua ajatella negatiivisesti, elän toivossa että kaikki menee hyvin ja että emot jaksaisivat hyvin hoitaa poikasiaan, vaikka ensikertalaisia kaikki ovatkin.

Tänään oli sitten tullut kolmaskin muna enkkujen pönttöön, vaikken ollutkaan huomannut samanlaista pullotusta takapuolessa kuin aikasempien munintojen edellä. Loisto ei sen sijaan ole ainakaan vielä muninut, mutta uskoisin, että sekin munii vielä, ehkä yön aikana. Mutta Loiston ja Kallen pöntössö on siis nyt yhtä monta munaa kuin Nievellä ja Cielolla. :) Toivotaan, että molemmat pariskunnat hautovat tästä lähtien tunnollisesti.